WELKOM AAN DE VOORHAVEN!


OP AMPER 2KM VAN HET CENTRUM VAN GENT, LIGT EEN PRACHTIG STUKJE GENT: DE VOORHAVEN

LOODSEN 22 en 23 maken deel uit van De Voorhaven, het grootste beschermde stadsgezicht van Gent.  LOCUS DEVELOPMENTS werkt en investeert hier al jaren en zag De Voorhaven groeien tot één van de aantrekkelijkste woon- en werkplekken in Gent.

De Voorhaven is optimaal gelegen; net buiten het centrum. Met tram, bus of fiets ben je in een oogwenk in het stadscentrum. Bovendien blijft De Voorhaven ook goed bereikbaar met de auto. Niet onbelangrijk, want vanaf 2017 wordt Gent centrum erg auto-onvriendelijk. De Voorhaven sluit optimaal aan op de R4 naar Brussel of Oostende (E40) en Antwerpen of Kortrijk (E17). Zonder files!

HET GROOTSTE BESCHERMDE STADSGEZICHT VAN GENT


DE VOORHAVEN IS SINDS NOVEMBER 1996 HET GROOTSTE BESCHERMDE STADSGEZICHT VAN DE STAD GENT MET MAAR LIEFST 14 GEKLASSEERDE MONUMENTEN

Elke kassei, elke rail ademt hier de sfeer van de periode 1880 - 1890, toen de jonge stadsingenieur (en latere liberale burgemeester) Emile Braun de Voorhaven bouwde. Hij verdubbelde daarbij meteen de havencapaciteit van het katoengekke Gent.

De straten van de Voorhaven kregen de namen van andere havensteden waarmee Gent handel dreef op het einde van de 19e eeuw.

BIG BEN LOFTHOUSE | LONDENSTRAAT - NEW-YORKSTRAAT


MET DE RENOVATIE VAN DE LOODSEN 22 EN 23 ZIJN WE NIET AAN ONS PROEFSTUK TOE

In de vroege jaren '90 bouwden we het pakhuis uit 1910 op de hoek van de Londenstraat en de New-Yorkstraat om tot het eerste commercieel loft project in Gent. In de BIG BEN LOFTHOUSE, genaamd naar de wereldberoemde klok van de Londense Houses of Parliament, zijn er 8 lofts.

Op het gelijkvloers vind je er DE BLAUWE PEER, een communicatie- en design adviesbureau.

BIG APPLE LOFTHOUSE | NEW-YORKSTRAAT


TEGENOVER DE BIG BEN LOFTHOUSE REALISEERDEN WE EEN TWEEDE LOFT PROJECT

Dit pakhuis met 14 lofts werd BIG APPLE LOFTHOUSE gedoopt, naar de bijnaam van de stad New York. Elke loft in het gebouw kreeg de naam van een wijk of park in Manhattan toebedeeld. Op het gelijkvloers huizen verschillende bedrijven samen onder de naam NEW YORK OFFICE.

NEO | VOORHAVENLAAN


AAN DE VOORHAVENLAAN BOUWDEN WE EEN ERG VERNIEUWEND PROJECT. WE NOEMDEN HET NEO, MET EEN KNIPOOG NAAR "THE MATRIX", DE GRENSVERLEGGENDE PRENT VAN DE WACHOWSKI BROS.

NEO lijkt misschien op het eerste zicht een appartement project. Maar als je het gebouw wat beter bekijkt staan er 17 rijhuizen, waarvan 9 op de tweede verdieping. Hier bouwden we brede, erg duurzame duplexwoningen met elk een ruim tuin- of dakterras. Het project toont hoe je met een extra bouwlaag (4 i.p.v. 3) in de stad tot een optimale woondensiteit komt.

Oh ja en NEO kreeg ook 20 woningen voor gierzwaluwen mee. Ook die worden jaarlijks van begin mei tot eind juli vlot ingenomen door jonge gezinnen uit het verre zuiden.

TRINITY | MANCHESTERSTRAAT - MEULESTEEDSESTEENWEG


TRINITY - RUIME LOFTSTUDIO'S -   "BACK TO BACK" MET NEO.

 TRINITY heeft 28 ruime loftstudio's in twee gebouwen tegenover elkaar op de Meulesteedsesteenweg. Aan de Manchesterstraat komen er ook 4 ruimere duplex woningen zoals in NEO. Het project beschikt verder over een 40-tal parkeerplaatsen (grotendeels staanplaatsen en enkele garages).